Nästa artikel
Lågmilad Crescent-tandem
ARNE

Lågmilad Crescent-tandem

Publicerad 5 maj 2011 (uppdaterad 7 maj 2011)
Året är omkring 1970. Jag hjälpte en kompis att bära ner diverse möblemang till svärföräldrarnas källarförråd …

… i Hjorthagen där de bodde. I förrådet förvarades en nästan obegagnad tandemcykel. Cykeln som var av märket Crescent köptes ny 1942 och redan efter några månader råkade den nya cykeln ut för framaxalbrott vid Slussen i Stockholm.

Reparation utfördes genom garanti, men sedan ställdes den farliga cykeln undan. Jag ville köpa den och så blev det, 200 tror jag att jag fick ge. Jag var väldigt glad åt den fina cykeln och vi gjorde en del utflykter med den.

En dag 1979 tog jag cykeln till jobbet på Televerket i Bromma. Vid avresan från Midsommarkransen plockade jag upp min hjälpryttare Thomas Ohlsson som också han jobbade på samma ställe. Nu skulle det bli åka av med två pigga äldre ynglingar.

Första jobbiga backen blev Liljeholmsbron följt av Västerbron och sedan Tranebergsbron. Nu kände jag att det inte var någon fördel att vara två som trampade vi blev hela tiden omkörda av både äldre gentlemän med hatt och andra som man lätt hade åkt ifrån med en vanlig cykel. När jag kom hem igen annonserade jag ut tandemcykeln.

Ska man ha en tandem ska det vara med en påhängsmotor gärna Vicky. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.