Bild
Nästa artikel
Årets klassiker

Årets Klassiker-kandidat 10: DKW F89

Publicerad 4 januari 2013 (uppdaterad 17 december 2013)
Det är dags att rösta fram Årets Klassiker! Vi presenterar de tolv kandidaterna i vår fina väggkalender som följer med nummer 1/2013 – och här på webben!

Efter att ha stått under en gran i nästan 40 år blev den snälla lastbilen omhändertagen av Seth Valfridsson. Han hade inte alls tänkt renovera någon tysk lastbil men han kunde inte motstå den bedjande blicken.

Bara några dagar efter att han hämtat bilen i Gäddvik 2009, satte Seth igång och plockade ner den. Hytten och flaket lyftes från ramen som bara klarat sig från rost där fram, precis under den oljeläckande motorn. Så gott som varje vardag arbetade sedan Seth med att återställa DKW:n till det skick som den var när slaktare Erik Persson från Alfta hämtade köpte den ny på avbetalning 1953. Två år tog renoveringen – Seth är en noggrann man och det märks i varje detalj. Körupplevelsen präglas av den tvåcylindriga tvåtaktsmotorns rullande toner och kuggstångsstyrningens krispiga känsla. En av 3 727 DKW-pickuper tillverkade 1953 är återuppstånden!

Hur röstningen går till kan du läsa i Klassiker 1/2013. Alla som är med och röstar har chans att vinna en svets eller något annat fint pris från Klassiker! Senast den 2/2 2013 vill vi ha din röst!

 

Läs hela artikeln om Seths DKW-renovering genom att klicka på länken till höger!

Relaterade dokument

DKW F89 L52 1953.

Ägare: Seth Valfridsson.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.