Nästa artikel
Årets Klassiker-kandidat 11: Austin-Healey
Årets klassiker

Årets Klassiker-kandidat 11: Austin-Healey

Publicerad 4 januari 2013 (uppdaterad 17 december 2013)
Det är dags att rösta fram Årets Klassiker! Vi presenterar de tolv kandidaterna i vår fina väggkalender som följer med nummer 1/2013 – och här på webben!

Breddade skärmar, tydliga spår av hårdhänt brukande, aluminiumfälgar istället för ekerhjul och fel förgasare – visst. Men det var ju en Austin-Healey 3000 av första årsmodellen och den var metallicblå med vita fält längs sidorna. Precis som den bil som Odd Spandow sett som student i tjugoårsåldern – och fallit pladask för.

 

Nu, nästan 50 år senare, skulle drömmen realiseras och då fick inte lite rost stå i vägen. Han bad Magnus Karlsson på Borås Motor Corporation titta över nyinköpet, byta förgasare, fixa overdriven. Det blev en helrenovering istället. En tre år lång resa mot den perfekta Healeyn. Med kaross i aluminium och precis lagom trimmad sexa. Inte en enda detalj har lämnats åt slumpen – allt är gjort efter Healeyklubbens concours-bibel. I Klassiker 10/2012 berättade vi hela historien. 

 

Hur röstningen går till kan du läsa i Klassiker 1/2013. Alla som är med och röstar har chans att vinna en svets eller något annat fint pris från Klassiker! Senast den 2/2 2013 vill vi ha din röst!

Relaterade dokument

Austin-Healey 3000 Mk 1 1959.

Ägare: Odd Spandow

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.