Bild
Nästa artikel
KLASSIKERKAMPEN

Inventering hos specialisten

Publicerad 22 mars 2010 (uppdaterad 21 juni 2010)
En värdemätare på klassikerstatusen för Fredrik Nyblads projektbil, Volvo 240 DL är hur mycket delar som specialisten VP Autoparts har. Fredrik gjorde ett oanmält inspektionsbesök hos företagets butik i Sollentuna.
Dääääär skulle vi svängt höger. På väg mot VP Autoparts butik i idylliska Ã-verby Gård norr om Stockholm missar jag avfarten från Stäketleden. Men både bromsar och hrm, backväxel fungerade utmärkt på projektvolvon.

Sedan i september ifjol har VP Autoparts en butik i Stockholmsområdet. Företaget är framförallt specialist på att nytillverka inredningar till klassiska Volvomodeller, men man saluför andra Volvodelar. I deras webshop tar det stopp i och med 140-serien, men det säger inte allt.

- Vi kan ta hem det mesta som efterfrågas, säger Ulrik Wänersten som har hand om affären i Sollentuna.

Just nu håller man på att ta fram alla lister till 140-serien och då kommer även listerna till 240/260 fram till 1980 med på köpet.

VP Autoparts har tyger i NOS-skick till 200-serien och kan sy upp stolar och baksäten på beställning. I en del fall går det att få hela inredningar. Så här finns en räddning för den slitna stolsits som min Volvo har, men just idag blir det ingen affär alls.

Även om VP Autoparts inte har så mycket för 200-serien än, så menar Ulrik Wänersten att det kommer med tiden.

- Vi får mail vad som är utgående delar från Genuine Classic Parts och då köper vi ofta in stora partier för att ha tillgång till de delarna.

Ulrik Wänersten håller i VP Autoparts butik i Stockholm.

Flera affischer med Volvo 240, det här är ju lovande!

Huvudbromscylinder till 240 finns på hyllan!

Liksom tankarmatur till 240 med insprutning.

Och stänklappar måste man ju ha för det rätt originalstuket. De till vänster är väl rätt till äldre 240?

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.