Nästa artikel
Idolbild av mig
ARNE

Idolbild av mig

Publicerad 8 juli 2011 (uppdaterad 8 juli 2011)
När jag 1967 fick chansen att köpa en helkromad JAP speedwaycykel var valet lätt. Jag hade sett maskinen …

… åtskilliga gånger på Hammarby idrottsplats som på den tiden var den enda permanenta speedwaybanan i Stockholm. Ägaren var Sten "Sten-Pelle" Pettersson boende i Bromma och priset var 1 000 kronor vilket motsvarade två veckolöner.

Efter avtalad tid åkte jag hem till StenPelle där jag till min fasa får se Börje Andersson, en annan speedwayåkare mekandes med min "nya" JAP. "Börje ska bara ta magneten, men du får en annan sen, jag hade glömt att det var Börjes magnet".

Morsning, Börjes magnet pyttsan. Den magnet som jag fick istället var i sämre skick och lämnade en sämre gnista än normalt. Jag åkte flitigt på cykeln 1967 och halva -68 då jag köpte min Eso.

När jag i slutet av 70-talet var och tittade på en Speedwaytävling på Gubbängen som sedan hösten 1968 var Stockholms nya Speedwaybana, träffade jag Sten-Pelle som sa: "Jag har en jättefin bild på dig från en tävling i Målilla 1969". Jag tar med den till nästa tävling så kan du få den. Med stor förväntan såg jag fram mot att få se den "bra bilden" av mig och när Sten-Pelle lämnade över bilden till mig så insåg jag att det inte handlade om någon idolbild.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Klassiker

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.