Bild
Nästa artikel

Bildspel: Fin-fint i Lahtis!

8 juni 2010

Inte visste vi att de fortfarande tillverkade NSU RO80! Varenda pinal såg att vara ny på den här halvfärdiga renoveringen.

Den här Chapronbyggda Citroën DS Le Leman 1967 är en av nio tillverkade. Den togs in av Citroënimportören Korpivaara för att fira företagets 50-årsjubileum.

Ari Nöjd kör sin Isuzu Bellet 1600 GT 1967 under rallyuppvisningen. Isuzun har använts som rallybil ända sedan den var ny.

Mässhallarna i Lahtis var den 2-3 maj knökfulla med bilar och folk.

Efter att Frankrikes president Giscard d´Estaing avlagt ett statsbesök i Finland och gjort oförblommerad reklam för Peugeot 604 i limousineversion så köptes flera Heuliezlimousiner in av den finska staten. Är det här en av dem?

En finsk bil! 1966 försökte det statliga stålföretaget Mekes sig på fordonsproduktion. 12 stycken Mekes 4000 byggdes innan planerna skrinlades.

Rallyuppvisningen lockade storpublik.

Risto Pihl har renoverat den här fantastiskt fina Opel Kadetten från 1971. Hannu Palin körde den i rally när den var ny och den har tävlat i Finland men också i Sverige.

Mitt bland alla klubbmontrar står Markus Järvi, han och hustrun Marja-Liisas bilsamling är så stor att de nästan är som en egen bilklubb. På mässan ställde de ut en EMW 327 Sport Cabriolet en Mercedes-Benz 190 SL och en Fiat 600.

Efter att Klassikers redaktionsbil Bertil Blå utrustats med takskylt så ska tydligen alla Opel Rekord B ha det.

Nej inte en Fiat! Steyr-Puchklubben fick ett hedersomnämnande för sin monter.