Bild
Nästa artikel

Ett steg närmare en rem

11 juli 2010
Om gamla remmen var heldålig har vi nu fått tag i en halvbra.

Tipsen strömmar in – tack! Efter en belönade tur över Ödestugu och Tenhult rullade vi in till Huskvarna där Anders Danling mötte upp med en original Saab 92 generatorrem. Väldigt original. Remmen var  gissningsvis tillverkad våren 1954 och efter helt arbetsliv förväntades den nu ta tjänst i en Saab 92h. Om den avskrivna remmen var fransig i överkant var den här bara, tja, väldigt sliten.

Men det är gesten som räknas och kontakten med Anders hade det goda med sig att vi nu hamnat i Klerebo, en gård uppe på en höjd med utsikt över en konstgjord damm och en sexhjulsdriven Scania. Anders kompis bor här, men är inte hemma.

Alla utom Anders Johannesson (som gillar Volvo 480) föll som furor för Anders Danlings enastående Saab 96 1960, en lågmilare med bara 1 600 mil!

Åskan rullar runt våra huvuden och vi funderar som bäst på om husbilarna verkligen kan fungera som en Faradays bur, med tanke på alla träskivor, kuddar och stödben i marken.

Remproblematiken diskuteras nu intensivt. Vi skjuter nog på det hela tills i morgon bitti. Men återigen: tack för engagerade tips. Vi återkommer!